perjantai 28. tammikuuta 2011

Pistaasipähkinä-suklaamuffinit

n. 50 kpl (pieniä)
250 g voita
3 1/2 dl sokeria
4 kpl kananmunia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata (rouhittuna)
130 g valkosuklaata (rouhittuna)
100 g pistaasipähkinöitä (rouhittuna)
2 1/2 dl kuohukermaa
Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää seokseen kananmunat yksitellen.
Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne seokseen. Lisää suklaa- ja pähkinärouheet ja kerma. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 180 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
Voit koristella muffinien pintaa esimerkiksi pähkinärouheella ja miedolla lämmöllä mikrossa sulatetulla valkosuklaalla.

Itse jätin koristelun sikseen, sillä mielestäni muffineissa on ihan riittävästi pähkinää ja suklaata.

Maku oli todella hyvä – suolainen ja makea käyvät todella hyvin yhteen. Todella onnistuneet!

Kuten ohjeesta voi huomata, kyseessä ei ole mikään maailman kevyin ja terveellisin herkkuohje. Mutta voihan sitä välillä herkutella vähän "paremminkin". ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti