sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Turkuun ja takaisin

Alkuviikosta tuli jälleen oltua tien päällä, tällä kertaa Turussa! Kelit suosi (onneksi), syötiin ja juotiin hyvin, lilluttiin kylpylässä ja käveltyäkin tuli tiistaina ihan kiitettävästi. Tässä hieman kuvasaldoa (ja selostusta reissusta).

Maanantaina lähdettiin ajelemaan kohti Turkua joskus alkuiltapäivästä, kun aikataulut vähän petti (taas) ja jätettiin pakkaminen tietysti viime tippaan, mutta matkaan päästiin, mikä on pääasia. Maanantai meni siis suurimmalta osin autossa istumiseen, käytiin pari kertaa ABC:lla kahvilla ja syömässä ja matka jatku.
Jossain vaiheessa melko lähellä Turkua (?) mä bongasin tän hauskan kyltin :D Tästä sitten lensi läppää sarjassa: "luulin olevani kyllä jossain muualla kuin rajalla..." :D
Yövyttiin Sokos Hotel Caribiassa, joka on siis samalla kylpylä. Kylpylässä käytiin kerran pikaseltaan lillumassa, mutta tällä kertaa sentäs käytiin (oltiin pari vuotta sitten Tampereella kylpylässä yötä, eikä käyty ollensaan kylpylässä...)! Ihan jees hotla.

Turkuun saavuttiin joskus puol kymmeneltä illalla ja käytiin vaan heittämässä tavarat huoneeseen, kun päätettiin käydä yksillä hotellin baarissa. Sen jälkeen sitten oltiin tylsiä ja katsottiin vaan telkkaria :D

Tiistaina herättiin ihan hyvissä ajoin ja mentiin aamupalalle (mikä oli yllättävän hyvä!) ja siitä sitten huoneeseen laittamaan hiukset ja naama kuntoon ja bussilla keskustan kautta satamaan!
Oltiin päätetty kävellä Turun linnalta (ei käyty sisällä kun pari vuotta sitten käytiin) joen rantaa pitkin keskustaan päin.
Siellä se pönöttää! Kerrankin kuvassa eikä kameran takana!
Jokivartta pitkin käveltiin sitten Suomen Joutsenelle, joka käytiin ihan sisälläkin tsekkaamassa - hieno paatti oli!
Suomen Joutsenelta käveltiin sitten jälleen keskustaan päin ja käytiin nauttimassa kuoharit. Ah, kuohari ja Aurajoki aurinkoisena päivänä = rakkaus!
Sitten jatkettiin taas kävelyä ja ihailtiin Sigyn-laivaa, tällä kertaa rannalta käsin.
Ja taas jatkettiin kävelyä...
Sitten alkoikin jo maha kurnia sen merkiksi, että lounaalle on päästävä. Olin kuullut pelkkää hyvää AussieBarista, joka siis sijaitsee jokilaivassa Teatterin vieressä. Sinne siis suunnattiin.
Hyvää oli! Vieläkin tulee nälkä näitä kuvia katsoessa!
Ja sitten täydellä mahalla oli taas hyvä jatkaa kävelyä..
... ja käveltiin ihan Tuomiokirkolle asti (taaskaan ei käyty sisällä, kun pari vuotta sitten käytiin).
Sitten lähdettiin kävelemään takaisin kauppatorille ja kohti Hansa-kauppakeskusta.
Käytiin kahvilla Coffee Housessa ja kokeilin ekaa kertaa jäätelöcappuccinoa - hyvää oli!
Sitten shoppailtiin jonkin aikaa ja mentiin syömään Rossoon. En jaksanut syödä kokonaista pizzaa, mutta onneks äidin kanssa voi aina jakaa pizzat!
Hyvää oli - taas. :)

Sitten lähdettiinkin jo bussilla takaisin hotellille ja tässä välissä käytiin lillumassa hieman altailla. Sitten oli hyvä mennä väsyneenä jumittaa huoneeseen (ja jumittamista se todellakin oli - väsytti, mutta ei jaksanut mennä nukkumaan :D )

Keskiviikkona oli aika pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata aamupalan jälkeen kotia kohti. Kotimatka tosin vähän venähti, sillä käytiin...
Nuutajärvellä ihastelemassa lasikäsityötä
ja ideaparkissa shoppailemassa vähän lisää!

Kun oltiin päästy Ideaparkkiin joskus kolmen aikaan, oli pakko käydä "kahvilla"

Nams, oli hyvää!

Ja koska shoppaillessa tulee nälkä, oli käytävä Pancho Villassa syömässä :)
ja perinteeksi jo muodostuneella jäätelöllä Spice Icessä ennen kotiin lähtöä...
Kotiin lähdettiin sitten vihdoin ajelemaan puoli kasilta illalla ja kotona oltiin joskus puolen yön jälkeen.

Kiva reissu oli ja voin sanoa, että Turku yllätti minut positiivisesti. Mulla on ollut tuohon asti jotenkin "ei niin hyvä kuva" Turusta, mutta tällä reissulla mä todella tykästyin Turkuun ja voin sanoa, ettei varmasti jäänyt mun ainoaksi kunnon reissuksi sinne! Joten, Turku we will meet again!

Sellainen maraton selostus tällä kertaa. Postailen asuja ja ostoksia vielä päivemmällä (käyn nukkumassa tässä välissä, vois olla ihan tervettä :D).

So, stay tuned!

2 kommenttia:

  1. Jotenkin todella tyypillistä savolaisturismia. Käydään S-ryhmän ravintoloissa ja kahviloissa vaikka olisi just kävelty noin miljoona kertaa parempien paikkojen ohi.. :D ens kerralla tee itsellesi palvelus ja älä käy yhdessäkään S-ryhmän ravintolassa, vaan mene mielummin vaikka pizzariumiin (ihanaa roomalaista palapizzaa, toinen omistajista on italialainen, löytyy hansan Kultatalon Food courtilta), blankoon, tintåån, sergio'siin, kahviloista suosittelen Café brahea, browns'ia (tämäkin kultatalossa), sekä erityisesti Café Artia. Myös yliopiston läheisyydessä on suloinen ja melko edullinen pieni kahvila.
    Nähtävyyksiä kannattaa jokivarren lisäksi käydä katselemassa puolalanpuistossa sekä vartiovuorenmäellä, ja jos kulttuuria haluaa niin Wäinö Aaltosen museo on jokirannassa ja luostarinmäen käsityöläismuseo löytyy vartiovuorenmäen tuntumasta.

    VastaaPoista
  2. :D Kiitti vinkistä, pitääpä muistaa nuo, kun seuraavan kerran Turussa käy. "Savolaisturismista" sen verran, että itse en aina voi hirveesti vaikuttaa siihen, mihin meidän perhe menee syömään, kun harvemmin joudun maksumieheks... Yleensä meillä äidillä/isällä on suurin valta, kun kerta maksavat laskun. :)

    VastaaPoista