maanantai 15. heinäkuuta 2013

Herkutteluhetkiin

Kolottaako herkkuhammasta? Ei hätää, sillä tässä sinulle kaksi makeaa ohjetta!

Minulta kyseltiin ohjeita juhannus-postauksessa näkyneeseen juustokakkuun sekä suklaaherkkuihin, no täältä pesee!

Baileys-juustokakku
Pohja:
200 g Domino-keksejä (minttu tai normaali)
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
1 ¼ dl tomusokeria
500 g mascarpone-juustoa tai esim. Viola maustamatonta tuorejuustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä (minttu tai normaali, myös kissanminttu käy)

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita


Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija n. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä – näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini tai voi kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-tuorejuustovaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
Siivuta mansikat siten, että siivut jäävät kannasta kiinni. Levitä viuhkaksi ja asettele kiilteen päälle ja tarjoilualustan reunoille.

Meillä on tuota yllä olevaa kakkua tehty vaikka millä variaatiolla, se on helppo tehdä, joten ei kun vaan kokeilemaan!


Rocky road
Tarvitset: suklaata ja vapaa valinnaisia täytteitä + pieniä vaahtokarkkeja

Sulata suklaa (itse käytin 400g per satsi) ja levitä kerros suklaata vuokaan, sitten täytteitä, suklaata, täytteitä, niin kauan kuin riittää. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Rocky road on maailman helpoin ja kieltämättä paras itse valmistettu herkku! Itse tein kahdesta eri suklaasta: maitosuklaasta ja tummasta suklaasta - itse tykkäsin maitosuklaaseen tehdystä enemmän, koska ei ollut aivan niin makea kuin tummaan tehty. Täytteinä käytin itse lontoon rakeita, pähkinöitä ja suklaakuorrutteista toffeeta. Sekä tietysti vaahtokarkkeja. Rocky road on siitä paras, että siihen voi lisätä mitä huvittaa!

Sellaisia :) Toivottavasti näillä herkuilla on teidän viikko (tai maanantai) pelastettu!

2 kommenttia:

  1. Ei herranjumala, että toi Baileys-juustokakku kuulostaa herkulliselta <3 Mun on ehdottomasti kokeiltava tota reseptiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos resepteistä! :) Jos uskaltaisi kokeilla näitä viikonlopun vieraiden varalle! :)

    VastaaPoista