maanantai 9. elokuuta 2010

Cats, cats, cats....

Tässä tulee lupaamani postaus kotonani majailleista kissoista sekä nykyään majailevasta kisusta :3


Aloitetaan aivan alusta...


Nessu eli Metsätähden Annette
synt. 6.3.1990
kuoli 2006 kevät




Nessu oli rodultaan norjalainen metsäkissa. Äärimmäisen pieni sellainen, sillä painoa oli nippa nappa 3 kg. Nessu oli äitini kissa ja sen kyllä huomasi, sillä se ei tullut oikein milloinkaan toimeen minun ja isän kanssa. Ei se hirveemmin tullut toimeen muiden kissojenkaan kanssa, Puttiksen kanssa ne oli ikuiset viholliset. Nessu oli luonteeltaan melko mustasukkainen. Nessu oli väriltään täysin valkoinen, mikä on norjalaiselle metsäkissalle aika harvinaista. Nessu sairasti koko ikänsä epilepsiaa. Nessu jouduttiin lopettamaan keväällä 2006, koska hänen dementia paheni pahenemistaan, eikä hän muistanut enää juuri mitään, sekä kuulo alkoi huonontua uhkaavasti. Nessu saavutti kunnioitettavan iän - 16 vuotta.


Eetu eli Metsätähden Behaar
synt. 16.3.1991
kuoli 7.1.2002

Eetu oli Nessun "velipuoli" ja niin ollen myös norjalainen metsäkissa. Eetukin oli yllättävän pieni, koska normaalisti urokset painavat n. 6-10 kg ja Eetu painoi vain 5 kg. Mä muistan, kun mä oli pieni, niin Eetu oli tosi "huolehtivainen" ja muutenkin sen kanssa tuli kasvettua. Mä tulin aina Eetun kanssa toimeen. Eetu oli luonteeltaan todella kiltti ja huomaavainen. Eetu oli ns. FUS-kissa eli (Felinen Urologic Syndrome) eli hän kärsi virtsatieongelmista aina. Äiti teki Eetulle omat ruoat, joita tosin söi muutkin kissat. Eetu jouduttiin lopettamaan loppiaisen 2001 jälkeen, syynä virtsarakossa olevat kasvaimet, joita ei pystytty poistamaan ja kuivuminen, koska sitä ei saatu enää nesteytettyä. Eetu saavutti melkein 11 vuoden iän.


Puttis
synt. 1.9.2000 (?)
kuoli 2005 syksy


Puttis oli meidän ensimmäinen ns. "sosiaalitapaus" eli eläinsuojasta haettu kissa. Puttis tuli meille n. puolen vuoden ikäisenä. Hänen oikeasta syntymäajastaan ei ole tarkkaa tietoa. Puttis oli luonteeltaan todella säikky, mutta perheen kesken todella seurallinen ja hellyttävä. Puttis oli puoliksi ragdoll ja puoliksi turkkilainen van. Puttis pelkäsi erityisesti punaisia autoja, mikä on varsin outoa, sillä sanotaan, että kissat ovat värisokeita. Puttis kuoli myös virtsatieongelmiin.


Milla
synt. 26.7.2002 (?)
Milla on tämä meidän toinen "sosiaalitapaus". Millan(kaan) tarkkaa syntymäaikaa ei tiedetä, mutta sen epäillään olleen 26. päivän seutuun heinäkuussa. Milla on luonteeltaan kiltti, melko villi ja todella seurallinen. Milla on minun kissa. Millalla on heikkous ja se on villalanka. Sen siitä saa, kun on neulonut sen nenän edessä siitä asti, kun se oli pentu.
Milla on myös melko nirso ruoan suhteen, samaa ruokaa se ei suostu syömään paria päivää kauempaa. Tällä hetkellä Sheba on menevää tavaraa ja samoin RoyalCaninin Indoor 27-naksut ovat herkkua. :)


Meillä kaikki kissat on "narukissoja", eli vaikka me asutaan maalla, niin ne on hihnassa ulkona. Pienestä pitäen ne on opetettu pantaan ja naruun - Milla odottaa niin kauan, ennen kuin se menee ulos, että sillä on panta kaulassa! Sen aikaisemmin se ei astu ovesta ulos. Syy siihen, että ne on ollut narussa on se, että meidän lähellä liikkuu paljon villieläimiä (ilveksiä, karhuja, kettuja, susia...), että ollaan todettu, että näin on parempi.


Loppuun muutama yhteiskuva kissoista...
Milla, Puttis ja Nessu
Nessu ja Milla
Puttis ja Milla (eli "emo" ja "pentu" = ne oli todella läheisiä)
Puttis ja Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti