sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Koirahaalari

Tässä tulee tämä lupaamani postaus koirahaalarista.


Lopputulos oli tämä:Ohje on jostain vanhasta käsityölehdestä.


Nutun mitat:
Ympärys leveimmältä kohdalta 36 cm, pituus 41 cm ja lahkeen pituus 12 cm. Ohje oli muistaakseni Bichon friselle.


Tarvikkeet:
Novita 7 Veljestä-lankaa 200g
6 nappia


Ainaoikeinneule:
Neulo kaikki krs:t oikein.


Ainaoikeinneule suljettuna neuleena:
Neulo krs:t vuorotellen oikein ja nurin.


Tiheys:
20 s ainaoikeinneuletta = 10 cm


Sivukappale:
Luo 70 s ja neulo ainaoikeaa 4 krs:ta. Lisää nyt oikeassa reunassa 1 s:n sisäpuolella 1 s neulomalla silmuikoiden välinen lankalenkki kiertäen oikein. Toista lisäys vielä joka 4. krs 4 kertaa. Kun työn korkeus on 2 cm, aloita vasemmassa reunassa lyhennetyt kerrokset ja lisäykset. Eli neulo oikeasta reunasta, kunnes vasemmassa reunassa on 6 s jäljellä, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo krs takaisin. Neulo seuraavaa krs:ta, kunnes vasemmassa reunassa on jäljellä 7 s, lisää 1 s neulomalla silmuikoiden välinen lankalenkki kiertäen oikein ja neulo krs loppuun. Toista lyhennetyt kerrokset ja silmukoiden lisäykset kuten edellä vielä joka 8. krs 6 kertaa. Kun kappaleen korkeus on 8 cm, kavenna oikeassa reunassa 1 s neulomalla 2. ja 3. s oikein yhteen. Toista kavennus vielä joka 6. krs 3 kertaa.
Kun kappaleen korkeus on 14 cm, jätä oikeassa reunassa 22 s odottamaan takajalan lahjetta varten ja jatka lopuilla s:illa ainaoikeaa 4 krs:ta. Jätä nyt takajalan lahkeesta 22 s:n etäisyydellä seuraavat 16 s odottamaan etujalan lahjetta varten ja luo tilalle 12 s uutta s:aa. Neulo sitten pidennettyjä kerroksia vasemmassa reunassa seuraavasti: neulo vasemmasta reunasta 35 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo krs takaisin. Neulo vasemmasta reunasta 40 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo krs takaisin. Neulo vasemmasta reunasta 47 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo krs takaisin. Neulo vasemmasta reunasta 50 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo krs takaisin. Neulo kaikilla s:illa 2 krs:ta ainaoikeaa ja aloita lyhennetyt kerrokset. Eli neulo vasemmasta reunasta, kunnes jäljellä on 10 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo krs takaisin. Neulo vasemmasta reunasta, kunnes jäljellä on 16 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo krs takaisin. Neulo vielä kaikilla s:illa 2 krs:ta ja päätä s:t kerralla. Merkitse nyt kappaleen alareunaan 6 napin paikka siten, että reunimmaiset napit tulevat n. 2 cm:n päähän reunoista.


Neulo toinen sivukappale samoin ja tee napinlävet kun kappaleen korkeus on 1,5 cm. Eli päätä napinläpeä varten aina 2 s ja luo tilalle 2 s.
HUOM! Kappaleet ovat molemmin puolin samanlaiset, joten toinen kappaleista ommellaan nurja puoli päällepäin.


Etujalan lahje:
Ota odottamaan jätetyt 16 s sukkapuikoille ja poimi lisäksi toisesta reunasta 14 s = 30 s. Neulo ainaoikeaa ja aloita samanaikaisesti pidennetyt kerrokset. Eli neulo 13 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 9 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 11 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 13 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 15 s. Jatka neuletta suljettuna neuleena seuraavasti: neulo seuraavilla 10 s:lla 2 o, 2 n -joustinneuletta ja lopuilla 20 s:lla ainaoikeaa. Kun lahkeen pituus on 6 cm, kavenna tasavälein 2 s = 28 s. Neulo kaikilla s:illa 2 o, 2 n -joustinneuletta 7 cm ja päätä s:t joustetta neuloen.


Takajalan lahje:
Ota odottamaan jätetyt 22 s sukkapuikoille ja poimi lisäksi vatsan puoleisesta reunasta lisäksi 6 s = 28 s. Neulo vasemmasta reunasta 12 s, käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 7 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 10 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 13 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 16 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo 19 s. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta ja neulo vasempaan reunaan. Luo jatkoksi 10 s lisää = 38 s. Jatka neulomista suljettuna neuleena seuraavasti: neulo 28 s:lla ainaoikeaa ja 10 luodulla s:lla 2 o, 2n -joustinneuletta. Kun lahkeen pituus on 7 cm, kavenna tasavälein 2 s = 36 s. Neulo nyt kaikilla s:illa 2 o, 2n - joustinneuletta 7 cm ja päätä s:t joustetta neuloen.


Viimeistely:
Aseta kappaleet mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua. Ompele alasauma 20 cm:n matkalta. Kiinnitä napit.


Toivottavasti ohjeesta on apua! :)

1 kommentti: