tiistai 25. kesäkuuta 2013

Spain pt.2 - Gibraltar

Reissun kolmantena päivänä suuntasimme Gibraltarille, joka on osa Isoa-Britanniaa. Matkaan kului bussilla reilu tunti (en tiedä tarkkaan, kun taitavasti nukuin matkat kumpaankin suuntaan :D).

Kaunis ja pieni paikka, johon tuskin ilman tätä reissua olisin eksynyt. Tykkäsin.

Lauantai oli oikeastaan reissun ainoa pilvinen päivä, mutta allekirjoittanutta se ei ainakaan hirveämmin haitannut - jaksoipa kierrellä.
Oli ihanaa, kun kaikki oli englanniksi ja sinua oikeasti ymmärrettiin sillä kielellä. Espanjassa kun tämä ymmärrys meni välillä yli, koska ainakaan ne espanjalaiset, joihin törmäilin, eivät olleet mitään kielineroja, enkä itse puhu espanjaa oikeastaan sanaakaan.
Gibraltarilla meillä oli opastettu bussikierros, joka oli ihan jees. Koko aikaa vaan ei jaksanut keskittyä englannin kuunteluun, joten maisemia tuli tuijoteltua suurimmaksi osaksi. Meidän bussikuski/opas oli kiva symppis vähän vanhemman puoleinen brittimies :D
Mulle ainakin yks Gibraltar-reissun kohokohdista oli vierailu Europa Pointissa, jossa siis yhdistyy kaksi merta ja maanosaa sekä kolme maata.
Oli pieni puhuri.
Siellä se Afrikka siintää (nippa nappa)!
Europa Pointista lähdettiin sitten kapuamaan tuota vuorta ylemmäs apinoiden näkemisen toivossa.
Käytiin St. Michaelin tippukiviluolissa, oli hienoa.
Ja matka jatkui aina vain ylemmäs! Oli aika vihreetä!
Ja sitten niitä apinoita!
Wannabe-bodari-apina :D
Henkilökohtaisestikin (tosin tahattomasti) tuli oltua ihan lähikontaktissa pikku apinan kanssa. Eka mä säikähdin (hyppäs bussin katolta, olin selin), mutta lopulta nauratti. (Pesin tosin hiukset neuroottisesti illalla hotellilla :D)
Sitten lähdettiin ajelemaan alaspäin, koska opastettu kierros alkoi lähestyä loppuaan. Jälleen pakollinen lippukuva!
Opastetun kierroksen jälkeen meillä oli muutama tunti vapaa-aikaa, jonka aikana käveltiin Gibraltarin "keskustassa", käytiin kaapelihissillä ihan vuoren huipulla (suosittelen!) ja syötiin hyvin.
Vuoren toisella puolella oli sankka pilvi ja toisella puolella kirkasta. Kivasti "höyrys" tuo pilvi toiselle puolelle.
Kiikareilla ei tainnu ihan kannattaa katsella.
Sekä lopuksi pakollinen turistikuva!

Summa summarum: Tykkäsin, ja kovasti!

Seuraavaksi vuorossa viimeinen varsinainen "matka"-postaus, nimittäin Madrid, jossa viimeiset päivät vietettiin. Stay tuned!

2 kommenttia:

  1. ei vitsi miten siisti to apina mikä hyppäs sun selkää 8-------D cool!

    VastaaPoista
  2. Oon joskus varmaan 12 vuotta sitten käynyt Gibraltarilla ja oli kyllä jees mesta. Tippukiviluolat ja apinat tosiaan tuli nähtyä. :)

    VastaaPoista