tiistai 11. syyskuuta 2012

Päivän pelastaja

Ainakin minunlaiseni sokerihiiren kohdalla tämä niksi toimii takuu varmasti - nimittäin suklaa mud cake päivän pelastajana!

Viikonloppuna tuli kokeiltua jälleen taitoja keittiössä - tällä kertaa iki-ihanan mud caken muodossa. Olin aina luullut, että se on vaikea valmistaa, mutta kattia kanssa! Lasten leikkiähän se!
Mud cake on siis sisältä raaka, vain reunoilta kypsynyt kakku, joka koostuu suurimmaksi osaksi suklaasta - kuulostaa herkulliselta, eikö?

Suklaa Mud Cake

200 g Fazer Tummaa leivontasuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen.
4. Lisää venhäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti.
5. Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään vuokaan (n. 25-26 cm).
6. Paista uunin alatasolla n. 15-20 min.
7. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
Kelpaisko sullekin?

4 kommenttia:

  1. Musta toi näyttää vähän liianki raa'alta, tai ainakin ite paistan kypsemmäks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tuo oli just sopiva, mutta jokainen tyylillään.

      Poista
    2. eikös sen tolta pidäkin näyttää? on munki mielestä paljon herkumpaa kun sisus on pehmeetä ja lämmintä :)

      Poista